«Оксигеновмісні на кухні: міф чи реальність?»

#жмеринськевпу

03.11.2025 р. Молчанюк І.А. було проведено відкритий узагальнюючий урок з хімії на тему: «Оксигеновмісні на кухні: міф чи реальність?» з метою узагальнити знання учнів про класи органічних сполук, закріпити їх знання про склад, будову, фізичні та хімічні властивості спиртів, альдегідів, карбонових кислот, жирів, естерів та вуглеводів; повторити їх способи добування та застосування; перевірити вміння писати рівняння реакцій і розв’язувати задачі, а також показати потребу в самоосвіті, наполегливість в праці, показати взаємозв’язок між хімією та їх майбутньою професією, пояснити, що між хіміком та кухарем є багато спільного.

Під час уроку здобувачі освіти проходили тести, переглядали відео ролик, розгадували ребуси та  кросворди, складали пазли, виконували інтерактивні вправи ,розглянули різні прянощі, які вони використовують у своїй роботі, в тому числі одну з найдорожчих – шафран,  виконували досліди тощо.

Найактивніші учні отримали хімічно – мішленівські зірки. Урок проведено в нестандарній формі, цікаво, здобувачі освіти змагалися у швидкості мислення, креативності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *