Заходи в рамках акції “Скажи наркотикам: Ні!” 27.11.2018

Особливості соціально-економічних, політичних труднощів, які переживає наша держава сьогодні, протиріччя розвитку нашого суспільства, деформованість ринкових стосунків гостро вплинули і на молодь.
В учнів втрачається інтерес до навчання, погіршується дисципліна, знижується антидевіантний імунітет. Відхилення від морально-етичних, правових, гігієнічних, екологічних, психологічних норм життєдіяльності та життєтворчості особистості вимагає від школи застосування запобіжної системи виховання (превентивне), яке забезпечить реалізацію заходів, спрямованих на попередження і подолання відхилень у поведінці школярів і запобігання розвитку різних форм їх асоціальності, аморальності поведінки: правопорушень, поганих звичок (алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління, токсикоманії, статевих порушень та їх наслідків – статевої розпусти, венеричних хвороб та СНІДу). Гуманізація школи несе з собою також ідею захисту дитини. Цю функцію має взяти нання наркотичних речовин  дітьми та молоддю залишається на сьогоднішній день однією з найгостріших проблем, яка постає перед суспільством. Проблема наркотизації молодіжного середовища має не тільки психолого – педагогічний, а й соціальний характер.

В нашому суспільстві, на жаль, існують численні фактори ризику, які штовхають неповнолітніх до наркотичної прірви: доступність  наркотиків для молоді; схильність підлітків до ризикової поведінки; цікавість до наркотиків, яка базується на хибній впевненості, що вживання психотропних речовин не призводить до страшної залежності; втрата життєвих орієнтирів, почуття самотності і покинутості, відсутність уваги і допомоги з боку батьків, педагогів; невдоволення життям, яке виникає на ґрунті постійних конфліктів у сім’ї, навчальних закладах; негативний вплив компанії однолітків; простота переходу від «легких» наркотиків (сигарет, алкоголю) до найнебезпечніших.
Класними керівниками груп проводились інформаційно-просвітницькі бесіди «Ми проти наркотиків», було організовано відеолекторії. Соціальний педагог ознайомила всіх з причинами вживання наркотичних засобів та  профілактикою, практичний психолог розповіла про психологічну залежність від психостимуляторів та небезпеку потрапляння до наркотичних компаній. 
В конкурсі плакатів серед учнів І-ІІ курсів перемогла команда групи №2 (автор Константинов Андрій, кл.кер. Котляр Т.В.)
В бібліотеці була організована виставка «Наркотикам – НІ!» з  метою пропаганди здорового способу життя та боротьби зі страшним злом 21 століття – наркоманією.

IMG_0943
IMG_0939
IMG_0948
IMG_0950

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *