ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

01.12.2022
у ДПТНЗ «Жмеринське вище професійне училище” відбувся захід до ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ: “Знати, щоб жити» ,
за участю голови Жмеринського міськрайонного організаційного товариства Червоного Хреста України Сіткевич Людмили Станіславівни.
У заході взяли участь групи №17,18, майстри в/н Тесленко Ірина Миколаївна, Кушнір Тетяна Володимирівна, Полібза Наталя Михайлівна, практичний психолог Ружицька Надія Іванівна.
Мета заходу: актуалізувати знання про ВІЛ/СНІД, шляхи передачі ВІЛ, на прикладі конкретних ситуацій, навчити підлітків та молодь оцінювати ступінь ризику ВІЛ-інфікування, виховувати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей.
Учні отримали інформацію про ВІЛ/СНІД, виконали вправи «Шляхи передачі ВІЛ», «Міфи та факти про ВІЛ/СНІД». Особливу увагу звернули на толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей, виконавши вправу «Жити поруч». А також отримали листівки та буклети «Стоп ВІЛ/СНІД» та «Скажи «ТАК» толерантності» від Жмеринської МРОТЧХУ.
Готуючись до заходу, учні виготовили «Червоні стрічки» – символ антиСНІДівського руху, ознайомилися з історією його виникнення.
Сподіваємося, що проведений захід навчить молодь проявляти турботу та обачливість, відповідально ставитися до особистого здоров’я та життя, а також сформує розуміння того, що боротися потрібно з інфекцією, а не з людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *