Самі собі рятівники

26 грудня y ДПТНЗ «Жмеринське вище професійне училище” майстрами в/н Іриною ТЕСЛЕНКО та Тетяною КУШНІР в групі №18 було організовано семіннар з надання першої допомоги з метою підвищення рівня готовності здобувачів освіти до дій в умовах надзвичайних ситуацій, у тому числі, пов’язаних з можливим травмуванням пасажирів.

Семінар було проведено представниками Жмеринського міськрайонного організаційного товариства Червоного Хреста України волонтером- інструктором Андрієм ЩЕРБАКОМ, фахівцем з розвитку Ігорем Григоришеним .

«Від своєчасної та правильно наданої першої допомоги залежить життя та здоров’я постраждалого. Бувають навіть такі випадки, коли постраждалий мусить надавати першу допомогу сам собі і має знати, як це правильно зробити».

Здобувачами освіти були відпрацьовані такі прийоми першої допомоги, як первинний огляд постраждалого, відновлювальне положення, порушення прохідності дихальних шляхів, непритомність, відсутність дихання, кровотечі та їхня зупинка, накладання джгутів та пов’язок, серцево-легенева реанімація.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *