Тиждень мови та літератури й зарубіжної літератури

#жмеринськевпу

Мова –душа народу!

З 23.10.2023р. по 27.10.2023р. у ДПТН «Жмеринське вище професійне училище» тривав Тиждень мови та літератури й зарубіжної літератури. Предметний тиждень приурочено Дню української писемності та мови, який цього року відзначається 27 жовтня.

З метою популяризації української мови в рамках тижня викладачами-мовниками були проведені відкриті заходи:

23.10.2023 р. – Олімпіада з української мови та літератури «Осінь – 2023» – провели викладачі української мови та літератури Свистун Т.А., Шевчук Т.В., Котляр Т.В. ; Олімпіада із зарубіжної літератури «Осінь – 2023» – провела викладач зарубіжної літератури Мосейчук О.А., Конкурс буктрейлерів із зарубіжної літератури – організатор Мосейчук О.А.

24.10.2023 р. – Інтелектуальний конкурс знавців української мови «Магія рідного слова» – провела викладач української мови та літератури Шевчук Т.В.

25.10.2023 р.- Майстер-клас «Як ми говоримо» – підготувала й провела викладач української мови та літератури Котляр Т.В.

26.10.2023 р. – Інтелектуальна гра-конкурс «Солов’їне шоу» – підготувала й провела викладач української мови та літератури Свистун Т.А.

27.10.2023 р. – Участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності – увесь колектив училища та здобувачі освіти І-ІІІ курсів.

Метою усіх заходів, проведених у рамках предметного тижня було формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширення знань про красу і багатство української мови; збудження прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукати їх до творчої праці; виховання в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибокої поваги до рідної мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *