День козацтва

#жмеринськевпу

Козаки є уособленням сміливості і мужності українського народу. З давніх-давен ці воїни боролися за свободу і незалежність, уславилися хоробрими і відважними захисниками людей, а також Держави.

Що стосується традицій на День козацтва, в мирний час у багатьох містах України люди влаштовували тематичні фестивалі та конкурси, ігри та змагання. Тож і Жмеринському ВПУ .
28.09.2023 року відбулось свято до Дня Захисників і Захисниць України, яке відтепер відзначатимемо 1 жовтня . На загально училищній лінійці прозвучав Гімн України. Відкрив урочистий захід директор Владислав Кузьмін. До слова був запрошений працівник училища – воїн-визволитель Андрій Гуменюк.
Ведучі читали вірші, від яких щеміло серце. Звучав авторський вірш Тетяни Свистун “Лист від серця” зі словами вдячності захисникам.
Хвилиною мовчання пам’янули загиблих, які віддали життя за те, щоб ми могли навчатись, працювати, жити… Керівник фізвиховання Ольга Кобзар організувала “Козацькі забави”, де здобувачі освіти змагались у різних спортивних естафетах, конкурсах. Всі присутні з апетитом скуштували козацький куліш.
По закінченню відзначено переможців, які були нагороджені грамотами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *