День кар’єри

#жмеринськевпу

       З метою   профілактики  молодіжного безробіття, сприяння випускникам  навчальних закладів у працевлаштуванні, провідний фахівець з профорієнтації   Жмеринської  філії Вінницького обласного центру зайнятості Наталія Долга,   07 березня  2023 року   провела  профінформаційний  груповий захід для молоді: «День кар’єри» на базі центру кар’єрного розвитку  ДПТНЗ Жмеринського  вищого професійного  училища. В заході прийняли участь здобувачі освіти  випускного курсу, майбутні  провідники пасажирських вагонів,  кухарі, офіціанти, помічники машиністів тепловозів, електровозів та слюсарі з ремонту рухомого складу. 

            Фахівець ознайомила випускників з особливостями  місцевого ринку праці,  переліком   найзатребуваніших професій на залізниці. Проінформувала  також про послуги, якими  можна скористатися в службі зайнятості та електронні сервіси, які  існують на сьогоднішній день в службі.

         Під час  зустрічі  фахівець  ознайомила  присутніх  з правилами та тонкощами  створення резюме, супровідного листа  та вміння презентувати  себе під час  співбесіди з роботодавцем. Присутні під час  роботи  усвідомили, наскільки важливо  чітко та грамотно   викладати свої думки, і   велике значення має не те, що сказано, а те як сказано.

       Наприкінці  зустрічі  фахівець служби  зайнятості запропонувала  присутнім  заповнити  анкету  щодо   майбутнього працевлаштування. Результати анкетування досить не однозначні. 

   Зокрема: 

  • 30% по закінченню училища  планують працювати за фахом .
  • 45 %  респондентів  вважають свій вибір професії правильним.
  • 10 %  з опитаних планують звернутися до служби зайнятості за допомогою в працевлаштуванні.
  • 90 %  учасників після закінчення навчання планують працювати в Україні.

      Зустріч відбулася у динамічній та  і позитивній формі спілкування. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *