Барвиста писанка

Великдень вже близько, а ви ще не спланували, коли будете розписувати писанки? А можливо ви не розумієте навіщо взагалі потрібні розмальовані дивними візерунками яйця?
Писанкарство – старовинне мистецтво наших предків. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове та магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливо для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.
27 березня у ДПТНЗ Жмеринське ВПУ відбувся майстер-клас з писання української писанки. Для кожного, хто відвідав майстер-клас, було підготовлено все що потрібно для роботи: яйце, віск, писачок, свічка, фарби та зразки розписів писанок. Майстрині розповіли про процес виготовлення писанки, проілюстрували всі етапи її виготовлення.
Учні та співробітники училища, які  вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного. І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках. По завершенні роботи кожен учасник мав можливість залишити  виготовлену писанку як згадку про свій перший досвід.
До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож Ви можете зробити власну писанку та подарувати її своїм рідним та близьким.
«Ab ovo» («все починається з яйця») – глибокодумно говорили стародавні римляни. «Христос воскрес!»  – казали  наші предки. «Христос воскрес – воскресне Україна!» – з надією промовляємо ми та наші сучасники.
IMG_3747
IMG_3717
IMG_3758
IMG_3794
IMG_3791
IMG_3793
IMG_3796
IMG_3811
IMG_3761
IMG_3763
IMG_3764
IMG_3752
IMG_375тит
нок
IMG_3753
IMG_3765
IMG_3774
IMG_3768

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *